Žijeme jen jednou,otázkou je,kde..

Hledání - II. fáze

12.06.2012 01:59

Nemovitostí na prodej byla spousta. Ceny někdy až neuvěřitelně nízké. Jenže, jak vybírat něco, někde, kde to neznám ? A přece jen, domek na prodej za 35 tis eur, není to nějaké divné?

Měli jsme hodně nabídek,vybírat bylo skutečně z čeho. Problém byl v tom, že jsme ještě přesně nevěděli, co vlastně chceme koupit. Jasně, měli jsme finanční strop, což bylo nejlépe do cca 50 tis eur a  věděli jsme, že chceme dvě ložnice, balkón, vyšší poschodí jen s výtahem. Ale jestli to má být byt nebo domek ? U moře, dál od moře? Připravovali jsme se na to, že během našeho měsíčního pobytu v Torrevieja, si nejen ověříme ceny potravin, ale také si prohlédneme spoustu bytů a domů.

A tak se také stalo.

Přijeli jsme do Torreviejy vybaveni třemi seznamy zajímavých nemovitostí, které jsme si chtěli prohlédnout. Na jednom seznamu byty do 50 tis eur, na dalším byty nad 50 tis eur a na třetím rodinné domky. Celkem jsem si vyhledala v nabídkách různých realitních kanceláří asi 60 nemovitostí. Plus k tomu nabídky od španělských realitních kanceláří. Zaplatili jsme si vyřízení identifikačního čísla NIE, bez kterého bychom nemohli nic koupit a také jsme si zřídili konto v bance.

Měla jsem k dispozici internet, takže jsem nepřestávala v hledání nových nemovitostí ke koupi. A to jsem ještě byla moc ráda, že se mi podařilo nalézt na internetu nabídky bank. Ty prodávají zabavené nemovitosti velice levně. Z těchto nabídek jsem si udělala další seznam.

Po třítýdenním hledání jsme si ujasnili, že je pro nás nejdůležitější bydlet blízko moře, V nejúžším výběru zůstaly tři byty. Jeden z nich, ten nejlevnější, byl jen 100 m od moře, byl v majetku banky. Už bylo jasné, že byt nestihneme koupit. Udělali jsme nabídku bance  a čekali na její odpověď. Přesto, že naší hlavní starostí byla koupě bytu, využívali jsme každou volnou chvíli k odpočinku na čistých, nádherných plážích města Torrevieja. Ale blížil se konec našeho pobytu. Rozhodli jsme se, že odletíme v termínu, na který jsme měli zpáteční letenky a na odpověď banky počkáme v Čechách.

Banka souhlasila, měli jsme připravený termín u notáře,  připravili jsme si peníze a vydali se znovu do Torreviejy, tentokrát autem.

www.ekomaostrava.cz

Webové stránky spravuje : Jarmila Weissová

Vytvořeno službou Webnode