Žijeme jen jednou,otázkou je,kde..

Hledání - I. fáze

10.04.2012 23:34

Hledat vhodnou nemovitost ke koupi v cizí zemi je velký problém. Na dovolenou jsme jezdili na Costa Brava, takže tam to malinko znám. Ale je to dost na severu, takže letní počasí je super, ale co v zimě? Nejdřív musím zjistit, jaké počasí je na pobřeží Španělska, abychom se nepřestěhovali ze zimy do zimy. Nejtepleji bude asi na jihu v Andalusii, hledala jsem na cestovatelských internetových stránkách vše o historii počasí, jak bylo loni, předloni, před léty.

Další hledisko, které jsem začala zkoumat byly ceny nemovitostí na pobřeží. Nebylo to jednoduché, protože jsem neznala žádné španělské realitní kanceláře a české RK nabízí nemovitosti ve Španělsku za vysoké ceny. Postupně jsem se propracovala přes stovky internetových stránek až ke stránkám španělských realitních kanceláří a začala jsem porovnávat ceny v jednotlivých lokalitách. A nyní už vím, že jedno z míst, kde jsou ceny nemovitostí nejlevnější, je Torrevieja. Město má několik pláží a líbilo se nám, že na plážích nestojí hotely, ale běžné byty. Například sousední La Mata nebo Guardamar jsou vyloženě zaměřené na turistický ruch a ceny nemovitostí jsou tam vyšší. Kdežto Torrevieja je obyčejné hezké město, s úřady, obchody, krásným náměstím a ceny realit jsou nižší. Takže jsme zvolili město Torrevieja.

Začala jsem vyhledávat informace o městě a o okolí. Moc se nám líbilo, co jsem zjistila, nejen o čistotě pláží a zdravém ovzduší. Informace uvádím na jiném místě mých internetových stránek.

Někdy v těchto dnech jsem měla veliké štěstí, protože při hledání realitních kanceláří a prohlížení jejich nabídky jsem narazila na Češku, která pracovala ve španělské realitní kanceláři a žije v Torrevieja !

Potvrdila mi můj názor na ceny realit na pobřeží a ve městě, také jsme se domluvili, že mi pošle nabídku jejich RK a když já si něco najdu sama, tak že tam zavolá a ověří situaci. Mezitím jsme si již s manželem naplánovali měsíční pobyt ve městě Torrevieja. Říkali jsme si, že budeme mít měsíc času na to, abychom si prohlédli vytipované nemovitosti a jednu z nich si vybrali a koupili. Takový byl plán.

www.ekomaostrava.cz

Webové stránky spravuje : Jarmila Weissová

Vytvořeno službou Webnode