Žijeme jen jednou,otázkou je,kde..

Máme možnost koupit nemovitost ve Španelsku ?

22.12.2012 19:14

Uvažujete o možnosti bydlení ve Španělsku? Nebo by se vám jen líbilo mít zde druhý domov? V obou případech vám nestojí v cestě prakticky žádné byrokratické překážky. Při nákupu vilky nebo bytu ve Španělsku se na Čechy jako občany členského státu Evropské unie nahlíží podobným způsobem jako na místní.

Jako první objevili výhody nákupu domů nebo bytů britští důchodci, kteří vyměnili deštivé ostrovy za slunečné pláže Pyrenejského poloostrova a ve velkém se sem začali stěhovat na stáří. Postupně je ale začali následovat lidé z dalších zemí i všech věkových skupin. Mimořádně oblíbené je Španělsko u rodin s dětmi a také u milovníků golfu, protože zdejší příznivé klima umožňuje koupání v moři (stejně jako příjemnou procházku po greenu) prakticky po celý rok.

Mezi lokality, které jsou mezi kupujícími nejžádanější patří i Costa Blanca. Ale i další oblasti jako Costa Dorada, Costa Cálida či Costa de la Luz mohou být zajímavé pro investory.

Jen si to zkuste představit: vlastní dům u moře, nebo, budeme-li skromnější, vlastní apartmán s výhledem na moře. Nic z toho nemusí být vzhledem k příznivým cenám španělských realit nedostupné. Koupě nemovitosti navíc může být velmi dobrou investicí. Počet domů v první linii u moře, které jsou nejžádanější, je logicky omezený a lze proto předpokládat, že jejich hodnota bude růst.

V případě, že svůj apartmán nebude chtít využívat po celý rok, nabízí se vám možnost dalšího pronájmu. Krom toho, že budete jezdit na dovolenou do vlastního – a tedy zadarmo – můžete dosáhnout i zajímavého výnosu, který překoná zhodnocení běžně nabízené tuzemskými bankami u termínovaných vkladů a dalších podobných bankovních produktů. Vy se přitom nemusíte vůbec o nic starat, veškerý servis spojený s dalším pronájmem zajistí specializovaná firma.

www.ekomaostrava.cz

Diskusní téma: Uvažujete o možnosti pořízení nemovitosti ve Španělsku ?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.
 

Webové stránky spravuje : Jarmila Weissová

Vytvořeno službou Webnode