Žijeme jen jednou,otázkou je,kde..

San Juan Night 2014

02.08.2014 11:28

Letní slunovrat je stále kouzelná noc. Mytologie říká, že v tuto nejkratší noc v roce se mohou objevit různé divné věci, např. se mohou objevit někteří pohanští bohové. Španělé jsou známi tím, že tyto příležitosti s radostí a láskou využívají k setkání rodiny a přátel.

V předvečer letního slunovratu se shromáždí tisíce lidí na plážích města Torrevieja, jakožto i na plážích celého Španělska a zapalují ohně. Když přes oheň přeskočíte, zbavíte se všech špatných věcí, ke kterým došlo během roku a očistíte se. Na závěr obřadu musíte vstoupit do moře a to vám dá novou sílu. Hezké,ne?

I na pláži Los Náufragos byla spousta lidí, různé skupinky, které se bavily, někde se zpívalo, někde tančilo, někde hrálo na kytary. A všude mezi bavícími se lidmi plápolaly ohně. Tak, to vím jen z vyprávění Lucinky, protože já jsem v té době byla již v ČR. Příští rok se určitě chci zúčastnit a odjedeme až později. Tady jen krátká nahrávka (omlouváme se za nekvalitní záznam, ale je to nahráno jen na telefon :-))  )

VID-20140623-WA0003.mp4 (3967065)

 

www.ekomaostrava.cz

Webové stránky spravuje : Jarmila Weissová

Vytvořeno službou Webnode